Reviews

Hallo allemaal!

Ik zou het ontzettend fijn vinden als jullie hier een review willen achterlaten.
Heb je coaching, begeleiding of advies ontvangen en wil je er iets over delen, dan waardeer ik het graag.
Heb je een workshop, lezing of studiedag bijgewoond, laat anderen weten hoe dit voor jou was.
Doe je mee aan de Ukelele cursus of heb je Stef en Lotje gelezen? Ook dan kun je gerust iets schrijven.

Duizend maal dank

Liefs Tessie

Lezing Grenzeloze liefde in liefdevolle grenzen.

Rated 5 out of 5
25/01/2024

Dinsdag 16 januari, avond 4 van 9 in de waldorf inspiratie reeks! De avond met Tessie Strijdonk. Ik had er zin in want: toch een onderwerp wat mij persoonlijk wel heel erg aanspreekt. Grenzeloze liefde in liefdevolle grenzen. Hoe doe je dat nou, doe je dat al, valt er ergens nog wat te behalen en hoe dan? Vragen die mij rondom dit thema nog weleens puzzelden.

Tessie begon de avond met een geruststellende inleiding waarbij ze benoemde hoe wij onszelf toch wel flink op onze kop kunnen geven als we in strijd belanden, bedenken wat we de volgende keer vooral heel erg anders zouden moeten doen en ons afvragen of we onze kinderen al dan niet getraumatiseerd hebben met onze aanpak. Ze vulde dit gelukkig aan met het feit dat we niet moesten vergeten dat we ook maar mens zijn, dat ook wij mogen leren, er gelukkig altijd ruimte is voor verbetering en dat zelfliefde hierin een grote rol speelt.

Haar verhaal had een mooie hoofd, hart en handen indeling. Fijn om eens achter elkaar uitgezet te horen wat de kinderen hierbij in essentie nodig hebben (hoofd), wat het nou toch is dat die strijd om grenzen te stellen zo ontzettend kan triggeren bij jou als ouder (hart) om vervolgens in te gaan op een heleboel bruikbare handvatten waarmee je wat meer uit die strijd kunt blijven, hem om kunt draaien of hem juist uitdagend leuk te maken (handen).

Ik vond het een hele fijne, praktische avond waarbij de humor en energie van Tessie het lekker licht hielden en waardoor er zeker dingen beter zijn blijven hangen.

Complimenten en dank voor deze avond Tessie

Brendy

Super goeie site!

Rated 5 out of 5
22/01/2024

Super goeie site!

Met humor!

Arjen Nijeboer

Webinar liefdevolle grenzen

Rated 5 out of 5
07/07/2023

Stond ervan te kijken hoeveel inhoud je gedeeld hebt in die korte tijd.

Denk zeer waardevol voor ouders. Een vriendin van mij was ook aanwezig, zij appte me dat ze het liefst haar zoontje zou gaan wakker maken om alle tips uit te proberen 😉

Haha, mooi compliment toch 😀

D.P

Lezing tafelen

Rated 5 out of 5
13/06/2023

Hoi Tessie. Ik was zondag bij jouw lezing over rituelen rondom tafelen en bedtijd op het Waldorffestival. Ik was degene die aangaf moeite te hebben met het tafelen.

We hebben vanavond gedineerd met jouw tips en we hebben het echt gezellig gehad aan tafel. De jongste twee hebben prima gegeten. De oudste (7) had wel moeite met het feit dat het anders was.

Nogmaals bedankt voor alle informatie.

Zonnige groet Kim

Kim

Een prachtig cadeau aan jezelf

Rated 5 out of 5
02/02/2023

Al eerder had ik een korte digitale jaarreading mogen ontvangen van Tessie, dit was zo fijn om te ontvangen. Toen er mogelijkheden kwamen voor een live comfort deluxe reading te boeken heb ik direct gedaan! Het was voor mij symbolisch een cadeau aan mezelf; en dat is het ook echt geweest! Tessie is zo fijn om gesprekken mee te voeren, haar geduld en inlevingsvermogen stelde mij direct op mijn gemak. Ik heb veel mooie boodschappen mogen krijgen die Tessie goed kon vertalen in daadwerkelijke acties voor mij. Het heeft me heel veel mooie inzichten gegeven. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om een Reading (digitaal of live) te boeken bij Tessie, een prachtig cadeau aan jezelf, of natuurlijk een mooi cadeau voor een ander!

D

Fijne site

Rated 5 out of 5
13/01/2023

Ik word altijd erg blij van je blog, website etc

Je informatie is nuttig en geeft rust en vrolijkheid.

Het is duidelijk en toepasbaar

M.

Leerzaam en leuk

Rated 4 out of 5
10/01/2023

Zelf zijn wij niet met de antroposofie opgevoed, maar het trekt bij onze eigen kinderen wel. Een hoop van het gedachtengoed voelt voor ons goed, maar de stof is vaak vrij droog en lastig om doorheen te komen. Via de vrijejuf hebben we al een hoop geleerd, het is altijd zo fijn leesbaar en leerzaam. Ook met een extra vraag kan je altijd terecht, je krijgt gewoon antwoord terug en nog uitgebreid ook! Wij blijven je nog wel even volgen, we steken er steeds weer iets nieuws van op.

Angelique

Inspirerend

Rated 5 out of 5
01/10/2022

Steeds weer fijn om het te lezen en het weer op te frissen

Henriette

Liefdevol begrenzen lezing op het waldorf festival

Rated 5 out of 5
12/06/2022

Ik heb enorm veel praktische tips gekregen tijdens deze lezing.

Het was ook fijn om een goede oefening te krijgen waarbij je de lat voor jezelf niet meteen te hoog hoeft te leggen. Dit was met de rechterhand.

Ik ga in ieder geval de lezing ook nog online aanschaffen zodat ik er nog eens naar terug kan kijken, en dit voor mijn eindscriptie kan gebruiken voor mijn opleiding onderwijs assistent.

Isolde

Top inspiratieavond

Rated 5 out of 5
30/01/2022

Afgelopen week heb ik deelgenomen aan een inspiratieavond over kinderen en grenzen. Het was voor mij heel leerzaam en direct inzetbaar in de praktijk. Liefdevol, duidelijk en consequent communiceren met je kind. Ik beschik nu over een aantal handvatten omtrent dit onderwerp en het heeft ook zeker reflectie opgeleverd over hoe we sommige dingen nu aanpakken en hoe we dit ook anders kunnen doen.

Angela Piette

Inspiratie avond

Rated 4 out of 5
21/01/2022

Hartelijk dank voor de inspiratie avond!

Ik heb met mijn partner gekeken en we vonden het erg boeiend en nuttig. Het sluit helemaal aan bij hoe we opvoeden, maar we hebben ook weer heel veel bijgeleerd. Dank ook voor de presentatie. Zulke mooie woorden zakken na verloop van tijd toch weer weg en dan is het fijn om het terug te kunnen lezen en het weer op te frissen.

G & P

Kennis van zaken

Rated 5 out of 5
09/12/2021

Ik heb Tessie meerdere keren om advies gevraagd. Voornamelijk antroposofisch gerelateerde vragen. Soms vakinhoudelijk, soms pedagogisch en zelfs enkele keren diepgaand op de sofische stof.

Elke keer ontvang ik dezelfde dag nog antwoord en verbaas ik mij over de kwaliteit van de woorden.

Zij geeft mij meteen richting! Geïnspireerd en gemotiveerd ga ik dan weer aan de slag.

Die ene keer dat ze niet direct een antwoord had, was ze hier eerlijk over. Ze is in de boeken gedoken en heeft voor mij de ingewikkelde inhoud uiteindelijk beknopt uit kunnen leggen.

Super fijn om met Tessie te sparren hierover.

Oprecht bedankt

Anja S

Antwoord van Devrijejuf

Wat fijn om te horen! Met alle liefde reageer ik op jouw vragen. Ik kan er ook veel van leren!

Mediteren; de verbinding met een jaarfeest en jezelf.

Rated 5 out of 5
16/10/2021

Meditatie tijdens een jaarfeest. De hectische vreugdevolle dag met een meditatie afronden. Nog even de diepere laag in jezelf. Wat was dat fijn en mooi vormgegeven. Ik raad het je zeker aan!

van Dorp

Ukelele cursus

Rated 4 out of 5
15/10/2021

Ik heb dit jaar de basisvaardigheden geleerd via Tessie haar Ukelele cursus.

In het begin was het nog lastig, vier akkoorden aanleren, zonder iemand naast je.

Er werd best wel wat van je zelfstandigheid gevraagd.

MAAR nu ik eenmaal die 4 akkoorden onder de knie heb, speel ik met zo veel plezier de liedjes die Tessie elk jaarfeest stuurt. Ook fijn dat ik zo nu en dan een verzoekje heb gedaan en dat Tessie hiermee aan de slag gaat.

Dus voor iedereen die het leuk vindt om iets nieuws te leren qua muziek, meld je aan!

I. van Aar

Coaching

Rated 5 out of 5
10/10/2021

Tijdens een turbulente fase waarin ik vastliep en mijn energie alleen maar minder werd, heb ik contact opgenomen met Tessie voor coaching. Tessie kwam met opdrachten die heel inzichtelijk waren. Per week een aantal opdrachten en een wekelijkse reflectie. Kleine stapjes werden groter en groter en elke keer lukte het Tessie om weer meer levensvreugde en energie terug te brengen en te sturen met vraagstukken. Ik ben heel blij dat ze mijn pad gekruist heeft. Ik ben dan ook erg tevreden met het pad dat we samen bewandelt hebben en met de tips en gesprekken die we gevoerd hebben. Ze wist bij mij op het juiste moment punten te raken door de verschillende opdrachten. Ik raad een coaching bij Tessie aan.

Daphne

Coaching d.m.v. kaartleggingen

Rated 5 out of 5
10/10/2021

Na een kaartlegging via insta was ik onder de indruk van wat jij me terug gaf op de door mij gestelde vraag. En hier begon ons coachtraject. Steeds weer bracht je me een stapje verder in mijn proces. Proberen zonder emotie verschillende situaties waar ik tegenaan liep te ontleden. En van daaruit kijken naar welke strategie ik steeds gebruikte en of ik daar iets anders voor in de plaats kon zetten. Dit blijft een leerproces voor mij, maar doordat ik iedere maand een gesprek met Tessie had, kon ik dit steeds weer inzetten en bleef het proces gaande. Ik ben namelijk iemand van nogal snel van iets in gang zetten en het daarna laten doodbloeden. Na een zomer waarin ik even afstand heb genomen, ga ik de komende herfst/wintermaanden wekelijks weer tijd maken voor het door Tessie opgestelde werkboek om zo mijn innerlijk proces verder aan te gaan.

18-09-2021

J. BEERENDONK

Inzichtvol, toepasbaar en laagdrempelig

Rated 5 out of 5
10/10/2021

Voordat ik met het coaching traject begon was ik mezelf even helemaal kwijt, ik zag de toekomst somber in en was in afwachting van een traject bij een psycholoog.

Doordat ik met iemand gesproken had die ook een coaching traject van Tessie doorlopen had en dit als zeer positief ervaren heeft, heb ik ervoor gekozen om zelf ook een coaching traject van Tessie te volgen.

Ik vond de manier waarop Tessie mij en mijn problemen/vraagstukken benaderde heel aangenaam. Voor mij voelde het heel fijn om eens gesprekken te voeren met iemand die niet voor psycholoog gestudeerd heeft, omdat dat hele andere invalshoeken oplevert. Ze luistert heel goed, kan goed aanvullen om tot een goede hulpvraag te komen en vat vervolgens alles goed samen om alles goed helder te krijgen. De manier waarop Tessie de coaching doet is verhelderend en vernieuwend. Ook is geen enkele keer hetzelfde, omdat we op verschillende locaties hebben gewandeld en ook de natuur verandert.

Tessie heeft mij heel veel inzichten gegeven, stof om over na te denken en realisatie momentjes. Dit maakt dat ik dit nu ook in mijn dagelijks leven kan toepassen en dat ik meer rust ervaar.

In het begin kon ik me niet zo goed voorstellen hoe het coaching traject mij zou kunnen helpen, maar juist omdat het zo laagdrempelig is, het vormgegeven wordt in en door de natuur, Tessie zich erg flexibel opstelt en er geen psycholoog bij komt kijken, was het voor mij een groot succes.

En ik zou dit anderen ook graag gunnen! Dus twijfel je of het iets voor jou is? Ik zou zeggen…. Probeer het gewoon eens. Gun het jezelf!

5-7-2021

S. Janssen

Coaching was ontzettend fijn

Rated 5 out of 5
10/10/2021

Tessie kwam als geroepen. Ik zat al wekenlang met twijfel in mijn hoofd en kreeg door Tessie weer een heldere manier van kijken.

Door eerste stappen te zetten, merk ik nu dat alles begint te lopen. Zonder de coaching had ik dit niet gedurfd.

Ik heb maar 3 sessies nodig gehad en voel de druk die op mijn schouders zat niet meer.

09-04-2020

D. VAN HAGEN

Mini reading was heel fijn

Rated 5 out of 5
10/10/2021

Na veel contact via de app vandaag echt kennisgemaakt met Tessie. Een heel vertrouwd gesprek en wat gaf ze me een fijne Reading!

Zo herkenbaar en wat een mooie inzichten. Ik ga met volle kracht vooruit! Dankje Tessie

26-02-2021

Monique

Wandelcoaching

Rated 5 out of 5
10/10/2021

Ik was in het begin een beetje sceptisch toen Tessie mij vroeg om mij te coachen tijdens een paar wandelcoach-sessies.

Ik wilde het wel proberen, want wandelen doet me altijd goed en ik dacht: “ik kan dan op z’n minst mijn hart luchten”.

Ik vroeg me wel af of ik (een persoon bekend met coaches en therapie) er nog wat van zou kunnen leren.

Want wat zou ze me nog vertellen wat ik nog niet wist? Nou genoeg!

Tessie’s gebruik van ‘dingen’ in de natuur en om ons heen in metaforen is krachtig.

Niet alleen maakt ze problemen visueel en daardoor mogelijk om aan te pakken, maar ze laat je ook ervaren hoe bepaalde keuzes

en gedachten zijn/voelen.

Ja je moet nadenken, zo nu en dan een beetje ‘huiswerk’ maken, maar tijdens een wandeling ben je vooral ook praktisch bezig

en maak je dingen zowel abstract als heel specifiek.

Er zijn dingen die ik opnieuw heb geleerd, kennis wat ik heb uit kunnen breiden, maar ik heb vooral nieuwe handvaten en tools

gekregen die ik meeneem in mijn leven (als moeder).

Daarnaast geeft het wandelen, vooral in de natuur, ruimte.

Letterlijke ruimte om je heen, maar ook ruimte om af en toe weg te draaien of om even een stap opzij/achteruit/vooruit te zetten

wanneer je dat nodig hebt.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om ook even terug te gaan naar wat we allemaal vergeten: bewust kijken, zien, horen, voelen en ruiken, want

dat heeft de natuur en het buiten zijn natuurlijk ook te bieden.

(10-02-2021)

A. Janssen

Deze website gebruikt cookies om optimale ervaring te bieden. Mocht je daar een bezwaar tegen hebben klik dan op lees meer. Lees meer.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close