Wichtelen, een prachtige traditie op komst?

Zijn jullie bekend met de traditie van het Wichtelen?
In Scandinavische landen is in de adventstijd het wichtelmannetje actief. Deze huiskabouter weet dat de mensen verlangen naar lichtpuntjes, en laat weten dat er aan hen gedacht wordt door warmte, liefde en licht aan gezinnen te schenken.

In huis verschijnen kleine cadeautjes, attenties, complimentjes en wordt er mee geholpen om het huishouden in orde te krijgen. De meeste mensen doen dit in het geheim, zodat het een mysterie blijft wie nu daadwerkelijk geholpen heeft. Alles vanuit liefde en verbinding.

Wichtelen thuis? Dat kun je zo doen!

Na Sint Maarten kun je lootjes trekken in je klas of thuis.
Voor wie jij hebt getrokken ben je tot de kerst het wichtelmannetje. Heel stiekempjes zorg je ervoor dat diegene wat extra verwend wordt. Je kunt daarbij denken aan kleine attenties, iets lekkers, een lief briefje in een jaszak, een kaartje op de post of een klein cadeautje op een onverwachte plek. Het gaat niet om grote dingen, maar juist om de liefde en de warmte. Iets persoonlijks dat jou opgevallen is.

Je kunt ook wichtelen zonder lootjes, zomaar iets fijns voor iemand doen of maken. Denk aan iemand voor laten gaan bij de kassa of in de speeltuin, ruim iemand zijn spulletjes op, help iemand met de boodschappen of geef de buren een geschenkje in de brievenbus.

Of begin een wichtel reeks . Diegene die verwend is, kiest dan iemand nieuw uit om te verrassen. Zo ontstaat een keten van liefdadigheidjes.

Wichtelen laat onze kinderen zien dat het fijn is om iets te doen voor een ander. Het creëert eerbied en respect voor anderen. Ze leren behulpzaamheid, medeleven en empathie ontwikkelen. Hiermee maak je de wereld stukje bij beetje wat fijner, omdat ze meteen in de eigen omgeving de positieve gevolgen kunnen waarnemen. En willen we dat niet allemaal? Wees daarom zelf de verandering die je graag wil zien en leef het voor.

Fijne wichteltijd iedereen!

Laat een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies om optimale ervaring te bieden. Mocht je daar een bezwaar tegen hebben klik dan op lees meer. Lees meer.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close