Darmen: Meer dan alleen spijsvertering…

Wist je dat Rudolf Steiner een buitengewoon fascinerende kijk had op darmen en hun samenwerking met het astrale en etherische lichaam?

Volgens Steiner is de spijsvertering niet alleen een gewoon fysiek proces. Nee nee, het heeft ook een intense invloed op het astrale en etherische lichaam. Dus terwijl je je broodje kaas verorbert, gebeurt er eigenlijk een complete spirituele transformatie in je darmen. Wie had dat gedacht? Het astrale lichaam helpt bij het absorberen en verwerken van voedingsstoffen. Het beĆÆnvloedt de kwaliteit van de spijsvertering op basis van de emotionele en mentale gesteldheid van een individu. Daarom merk je het ook aan je darmen als je niet lekker in je vel zit. Je voelt je sneller opgeblazen of krijgt last van diaree.

Het etherische lichaam heeft de belangrijke taak om al die voedingsstoffen door je cellen en organen te verspreiden. Het ritme en de vormingskrachten van het etherlichaam zorgen voor energie en een gezond immuunsysteem. Het etherische lichaam wordt ook gezien als de drager van levensprocessen en vitaliteit in het lichaam.

Steiner benadrukte ook het belang van een gezonde voeding en een evenwichtige levensstijl om de harmonie tussen het fysieke, astrale en etherische lichaam te behouden. Hij geloofde dat een goede spijsvertering essentieel is voor de algehele gezondheid en spirituele ontwikkeling. Het behoud van een gezond spijsverteringssysteem werd gezien als een middel om een evenwichtige verbinding tussen het lichaam, de ziel en de geest te bevorderen.

Heb je nu last van je darmen dan is een blik naar binnen werpen een eerste fijne stap. Waar zit het emotioneel niet lekker, waar houd je te veel emoties vast of waar mag je minder open staan voor andermans energie?
Daarnaast is het goed om jouw darmbacteriƫn in balans te krijgen. Denk aan een effectieve pro of pre-biotica
Je kunt ook jouw darmen testen. Waar zijn tekorten of overschotten?
De Innerbuddies.com microbioom-testkit biedt een uitgebreide en diepgaande analyse van de darmbacteriƫn. Bovendien maakt Innerbuddies.com voedingsaanbevelingen op maat op basis van de output die wordt gegenereerd uit ontlastingsmonsters door de toonaangevende technologie van Innerbuddies.com, die toegankelijk is via het persoonlijke dashboard van de gebruiker.

Innerbuddies.com biedt de InnerBuddies-kit, de meest nauwkeurige microbioomanalyse, de nieuwste wetenschappelijke inzichten die voortdurend worden bijgewerkt, bruikbare voedingsaanbevelingen en onderwijs en ondersteuning.

Neem weer de controle over jouw darmgezondheid. Begrijp hoe voeding en stemming jouw darmbacteriĆ«n beĆÆnvloeden. .Krijg inzichten in jouw bacterie diversiteit Innerbuddies specifieke software herkent het specifieke DNA van de bacteriĆ«n en kan bepalen welke bacteriĆ«n in het ontlastingmonster aanwezig zijn. Daarna gaan ze gericht aan de slag om jouw darmen weer in een juiste flow te krijgen!

Dus, de volgende keer dat je geniet van een smakelijke maaltijd, bedenk dan dat er in je buik een klein chemisch fabriekje aan het werk is, waar het astrale en etherische lichaam samenwerken als een goed geolied team. Vergeet niet om je darmen te bedanken voor hun inspanningen en geef ze af en toe wat extra liefde met een gezonde portie voedsel. En wie weet, misschien, heel misschien, hoor je op een dag een klein buikachtig stemmetje dat zegt: “Bedankt dat je zo goed voor ons zorgt!” Proost op gelukkige darmen en een lachend spijsverteringssysteem!

Laat een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies om optimale ervaring te bieden. Mocht je daar een bezwaar tegen hebben klik dan op lees meer. Lees meer.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close