Waarom Sterrenmunt-thee?

Sterrenmuntthee wordt vaak gedronken op vrijescholen en Waldorf-scholen, but why!? Ik kreeg deze vraag voorgeschoteld, heb rondgevraagd op mijn social media en kwam uiteindelijk tot dit antwoord:

Sterrenmuntthee wordt gewaardeerd om zijn veronderstelde heilzame eigenschappen en wordt vaak geassocieerd met een rustgevend effect op de zintuigen. Daarom wordt het vaak gebruikt in een pedagogische context, waar aandacht voor de zintuigen en het creƫren van een harmonieuze sfeer belangrijk worden geacht.

Sterrenmuntthee wordt meestal bereid door gedroogde sterrenmuntblaadjes te gebruiken. Het belangrijkste ingrediĆ«nt in de thee is munt (Mentha piperita ‘Crispa’ of Mentha piperita ‘Variegata’). De blaadjes worden gedroogd en vervolgens gebruikt om thee van te zetten. Daarnaast wordt er (Ster)anijs, venkel en zouthout toegevoed.

Op vrijescholen en Waldorf-scholen wordt veel belang gehecht aan de ontwikkeling van de zintuigen en het stimuleren van een evenwichtige en rustige omgeving voor de kinderen. Sterrenmuntthee wordt soms gezien als een drankje dat kan bijdragen aan een rustige en gebalanceerde sfeer, en daarom wordt het regelmatig gedronken in deze onderwijsomgevingen.

Het is belangrijk op te merken dat de populariteit van sterrenmuntthee op vrijescholen en Waldorf-scholen kan variƫren, en dat niet alle scholen dezelfde praktijken volgen. De keuze voor het drinken van sterrenmuntthee kan ook afhangen van lokale tradities, persoonlijke voorkeuren van de schoolgemeenschap en andere factoren.

Laat een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies om optimale ervaring te bieden. Mocht je daar een bezwaar tegen hebben klik dan op lees meer. Lees meer.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close