You Madu: Mijn plek voor olietjes

Twee jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met etherische olietjes.
Ik was meteen ontzettend onder de indruk en gebruik ze op dagelijkse basis.
Een vriendin vroeg laatst aan mij welke oliƫn ik wanneer gebruik en de lijst was langer dan we beide gedacht hadden.

Een kwalitatieve olie is biologisch geteeld en puur. Dat betekent dat deze niet verdund is met een draagolie. Ā Pure oliĆ«n zijn heel erg sterk. Verdun de olie met olijfolie, calendulaolie, druivenpitolie, kamilleolie of amandelolie en test het dan op jouw huid. De vuistregel is dat je twee druppels essentiĆ«le olie mengt met een theelepel draagolie (ongeveer 100 druppels). Bij geen reactie kun je lekker smeren.

Ook kun je olietjes verstuiven met een diffuser. Ik vind dat zo lekker! Je kunt allerlei mixjes maken en zo een fijne geur kiezen bij elke situatie.

Bekende etherische oliƫn zijn:
Lavendel
Pepermunt
Bergamot
Citroen
Orange
Tea tree
Frankincence
Ceder
Gember

Kwalitatieve etherische olien zijn moeilijk de verkrijgen.
Er zijn een aantal groter spelers zoals Young Living. Zij gebruiken een Multi-Level-Marketing waardoor prijzen enorm hoog zijn. Ik ken genoeg meiden en jongens die er goed geld mee verdienen, maar als je alleen olietjes in huis wil hebben en je wil ze niet verkopen is 25 euro gemiddeld per flesje erg prijzig.

Gelukkig zijn er genoeg kleine bedrijfjes die olietjes zelf maken en verkopen. ( gemiddeld 8 euro per flesje)
You Madu is hier eentje van. Ik ben een grooooote fan!
Zij hebben namelijk een groot scala aan essentiƫle olies maar ook een groot assortiment draagolies en allemaal fair geprijsd!

Naast oliƫn hebben ze ook verschillende soorten shampoobars, bijenwas, klei en zout producten.
Op de site kun je veel uitleg vinden over de producten.
Bij You Madu willen ze een natuurlijk, gezond en duurzaam alternatief bieden voor traditionele cosmetica en verzorgingsproducten. I love it!

Ik heb al behoorlijk wat olies in huis en gebruik ze echt veel. Bij You Madu vond ik de Bergamot olie en raakte ik enthousiast over de rest van hun producten en wil ik jullie ook enthousiast krijgen.

Waar gebruik ik de olien voor?

 • Lavendel gebruik ik bij het slapen. Een druppel op het kussen of op mijn voorhoofd helpt voor een goede nachtrust. Verder gebruik ik verdunde lavendel bij lichte brandwonden of ik combineer het met citroen tegen de vliegen in de zomer. ( Ik diffuse de geur midden op de eettafel buiten)
 • Frankincence (wierook) gebruik ik in een nachtolie. Samen met orange, stress away en calendula olie is dit een heerlijke geurende olie die ik op mijn gezicht smeer voor het slapen.
 • Teatree gebruik ik vaak als ik tot rust wil komen of als ik ziekerig ben. Een paar druppels in het bad, op mijn borstkast zorgen voor vrijere luchtwegen. Verder werkt het ontsmettend en gebruik ik het in mijn poetsmiddelen. Ook smeer ik Tea tree onder de voetjes van mijn zoontje zodra hij verkouden is. Dat werkt zo goed!!!
 • Citroen druppel is soms in het drinkwater of in het eten. 1 of 2 druppels is vaak al genoeg. Ook diffuse ik het wel eens met pepermunt voor een frisse geur. Verder kan je het ook gebruiken voor koorts-sokjes.
 • Pepermunt is fijn voor frisse mond, wagenziekte, verkoudheid en hoofdpijn.
 • Gember helpt bij wagenziekte en bij buikklachten.
 • Bergamot is mijn nieuwe olie en ik diffuse deze heel graag. Het heeft een winterse geur en samen met oranje en kaneel is het kerst in huis!
 • Een paar mixen van Young Living gebruik ook bijna dagelijks of wekelijks.
  Thieves is een geweldig geurende olie die ook ontsmettend werkt en is een wondermiddel tegen koortsblaren. Ik wrijf deze olie samen met twee anderen onder mijn voetjes voor weerstand.
  Ook gebruik ik Purification en Stress away op dagelijkse basis.

You Madu heeft nog een aantal olietjes die ik zeker wil proberen, omdat ik ze gewoonweg nog niet eerder in huis heb gehad.

YLang Ylang
Neroli
Patchouli

Ook leuk, het starterspakket! Ideaal om mee te starten of om als cadeau te geven!
Het pakketje bevat:

 • 10ml Lavendel EssentiĆ«le Olie
 • 10ml Patchouli EssentiĆ«le Olie
 • 10ml Pepermunt EssentiĆ«le Olie
 • 10ml Bergamot EssentiĆ«le Olie
 • 10ml Citroen Eucalyptus EssentiĆ«le Olie

En geloof me, met 10 ml doe je zeker een heel jaar!


Laat een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies om optimale ervaring te bieden. Mocht je daar een bezwaar tegen hebben klik dan op lees meer. Lees meer.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close