Kaartendeck: “Reminders voor verbindend ouderschap”

Ik reis het hele land door om lezingen te geven over liefdevolle grenzen geven in onze opvoeding, zodat kinderen autonomie, warmte, omhulling en een competent gevoel mogen ervaren, in de veilige omgeving van hun thuis.
Ik werd daarom razend enthousiast toen ik Kimberley Roerdink tegenkwam op een bazaar. Haar kraampje lag bomvol kaarten. Ik werd er automatisch heengetrokken, omdat ik een enorme ‘kaarten-tick’ heb en wilde dit deck eens van dichterbij bekijken. Hoe gaaf was het, dat ik op al deze kaarten prachtige spreuken, leuzen en quotes tegenkwam, om ons ouders te laten herinneren om verbindend en liefdevol ons ouderschap vorm te geven.
In dit verhaal wil ik jullie heeeeeel graag kennis laten maken met Kimberley en haar 2 kaarten-decks (voor thuis en of voor school!)

Kimberley:

Sinds Kimberley moeder is geworden, is een compleet nieuwe wereld voor haar open gegaan. Een zoektocht naar wie ze is, wie ze wil zijn, meer in contact komen met haar (moeder)gevoel en een opvoedstijl die bij haar past. Een ontwikkeling die nooit klaar is, welke gepaard gaat met twijfels, fouten maken en onzekerheden, maar ook met groei, vreugde, trots en prachtige lessen.

Ze heeft mogen leren tijdens haar studie Psychologie en werk als MultiSysteemTherapeut, dat ieder mens en ieder gezin een eigen verhaal heeft. Ze volgde de postmaster opleiding tot relatie- en gezinstherapeut, waarmee ze haar kennis aanvulde en in de praktijk mocht brengen binnen verschillende jeugdzorg organisaties.

Met de komst van haar kinderen startte de zoektocht naar een opvoedstijl.
Hoe gaan we dit samen doen als ouders? Welke keuzes hebben we allemaal te maken en hoe weten we dat we de ā€˜juisteā€™ keuzes maken? En dan al die meningen van anderen, wat moeten we daarmee? Een zoektocht die nog altijd voortduurt.

Haar visie op het ouderschap bepaalt haar basishouding. Kinderen in de basis als goed zien. Alles is al in hen aanwezig. Gedrag van kinderen zien als communicatie. Bewust zijn van het feit dat we sowieso fouten maken als ouder, met daarna ruimte voor herstel. Bereid zijn te kijken naar jezelf biedt ruimte om je kind te helpen zich te ontplooien en bij te dragen aan zijn/haar welbevinden. 
Opvoeden gaat voor haar over authenticiteit en een bepaalde grondhouding als ouder. Voorleven is wat haar betreft de meest krachtige ā€˜methodeā€™, kinderen leren tenslotte door te kijken naar anderen. Dat vraagt bewustwording over het eigen handelen, reflectie en goed in contact staan met jezelf.
En daarom besloot Kimberley om een kaartendeck te maken met 52 kaarten, waarin ouders reminders mogen ontvangen over verbindend ouderschap en in mijn ogen liefdevolle grenzen.

Kaartendeck 1:

Het ouderschap is prachtig en tegelijkertijd behoorlijk ingewikkeld. Het biedt een kans om te groeien als mens. En daar kan je soms best wat hulp bij gebruiken.

Het deck bevat 52 kaarten met reminders om je bewust te maken Ć©n houden van jouw rol als ouder/opvoeder. Deze kaarten zijn bedoeld om je te herinneren aan wat belangrijk is voor veel ouders en opvoeders, namelijk Verbinding, Rust en Harmonie in je gezin.
Op naar een nieuwe generatie kinderen die opgroeien tot authentieke, veerkrachtige en ā€˜GevoelsRijkeā€™ volwassenen!!

Kaartendeck voor thuis:
 32,-
Inhoud: 52 kaarten + 2 uitlegkaarten
Stevige kaarten van 90x130mm in een stevig doosje met deksel

Of een set van 10 ansichtkaarten:

Set van 10 ansichtkaarten  15,-
In deze set zitten 10 ansichtkaarten, gebaseerd op de originele kaarten uit het kaartendeck. Het zijn enkele kaarten (zonder envelop) in A6 formaat. Gedrukt op PaperWise, duurzaam papier van landbouwafval.


Kaartendeck 2:

Onderwijs vanuit Verbinding, met aandacht voor de relatie tussen leerkracht en leerling. In dit kaartendeck vind je 53 kaarten met reminders om je bewust te maken Ć©n houden van jouw rol als leerkracht. Deze kaarten zijn bedoeld om je te herinneren aan onder andere wederzijds respect, samenwerken en authentiek mogen zijn. Met aandacht voor jouw eigen gedrag, houding en taal.

Kaartendeck voor het onderwijs:
 32,-
Inhoud: 53 kaarten + 1 uitlegkaart
Stevige kaarten van 90x130mm in een stevig doosje met deksel.

Op de site is ook een combideal te vinden!
Check de deal hier!!!

Ik heb de doosjes in ieder geval gekocht en gebruik ze tijdens mijn lezingen en de kaarten hangen ook in ons lerarenkantoor als waardevolle reminder.
Echt, een te gek mooi initiatief!!

Laat een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies om optimale ervaring te bieden. Mocht je daar een bezwaar tegen hebben klik dan op lees meer. Lees meer.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close