Geloof, hoop, liefde

Ik wil artikel graag schrijven, omdat ik de laatste weken ontdekt heb, dat veel mensen met deze thema’s aan het worstelen zijn.
Op dit moment ben ik het boek Ons voorland van Arie Boogert aan het lezen. Een prachtig, doch ingewikkeld boek over het leven na dit leven.
Ik kwam aan bij het hoofdstuk ‘Geloof, hoop, liefde en wil dit graag met jullie delen.

Geloof, hoop en liefde zijn de sterkste krachten van de ziel. Ze zijn duurzaam en blijven wanneer andere krachten kunnen afnemen. Zij zijn zo fundamenteel dat ze niet kunnen afgenomen worden. Ze wijzen ons de weg.

Geloof:
Geloven is meer dan alleen maar bezig zijn met het geloven van datgeen waarvan je geen weet hebt. Je kunt ook in iemand geloven. Je tast met geloof naar iets hogers. Het is de kracht van de moed in de ziel.
Zoals Emiel Bock eens zei: “Als de mens niet kan geloven, moet zijn ziel verpieteren.”
Het geloof leeft in ons astraallichaam en voedt de ziel levenskracht. Daarom noemt Steiner het astraallichaam ook vaker het geloofslichaam.

Hoop:
Het leven is dichtgeslagen en uitzichtloos wanneer hoop verdwenen is. Hoop doet leven. Het geeft ons leven duurzaamheid en helpt ons constanten in het leven vorm geven (seizoenen, dag en nacht, vieringen). Hoop huist zich in het fysieke lichaam.

Liefde:
De liefde is de allerhoogste kracht in de ziel. Het maakt de mens warm, vurig en stralend. Niemand kan zonder liefde of zonder lief te hebben. Zonder liefde verdroogt en verdort je ziel. Het huist zich in het astraal en in het ik.

Tijdens het leven hebben wij deze drie hulsels mogen bewonen. Deze lichamen van zielskracht. Als je overlijdt dan laat je als eerste je fysieke lichaam los en daarmee het lichaam van de hoop. Maar we duiken meteen een andere wereld van hoop in, die de ziel kracht geeft om zijn weg naar de wereld van de geest te vinden. De ziel komt terecht in een etherwereld en zal geconfronteerd worden met een terugblik van het leven, gedragen door de kracht van het geloof. Ons lot/ lotweefsel wordt opgenomen in de wereld van de liefde en begeleidt de ziel verder de geestelijke wereld in.

Tijdens het leven werkten geloof, liefde en hoop in de ziel als krachten.
Na de dood openen zij werelden/ spirituele domeinen en helpen de ziel haar weg te vinden in het leven na het leven.

Ik wil met dit verhaal de boodschap meegeven om altijd warmte te schenken aan het geloof, de liefde en de hoop. Het kan je helpen, sturen, voedt je ziel, ook al ben je omringt door duisternis. Rijk naar deze drie zielskrachten. Voor jezelf, voor je ziel, voor je leven na dit leven.

xx Tessie

Laat een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies om optimale ervaring te bieden. Mocht je daar een bezwaar tegen hebben klik dan op lees meer. Lees meer.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close