Duurzaam slapen? Dat kan bij Bedaffair:

Een matras of bed kopen is niet zo snel een interessant gespreksonderwerp. Maar wist je dat het een zeer vervuilende miljardenindustrie kan zijn? Échte duurzame matrassen van 100% natuurlijke materialen zijn minder bekend. Want hoeveel mensen slapen er al op? Bedaffair wil de beddenindustrie verduurzamen door zelf circulaire biobased matrassen, bedden en beddengoed te produceren en aan te bieden. En bovendien een volledige matrasrecycling voor natuurlijke matrassen op te zetten. 

Bedaffair:

De consument had 20 jaar geleden een heel andere houding dan nu. “Destijds waren consumenten achterdochtig, en kregen we vragen als: ‘Wat is er dan mis met de matrassen die worden aangeboden? Waarom natuurlijke materialen in matrassen en waarom zou dat beter zijn?’, vertelt Marjolein. “Dan wezen we op de schimmelplekken in matrassen, het doorzakken en de klamme vochtigheid van de schuim matrassen bij veel transpiratie. Allemaal eigenschappen van synthetische plastic matrassen. Koudschuim, traagschuim en alle andere synthetische materialen vinden wij ongeschikt om te gebruiken voor matrassen. Omdat het een enorme negatieve impact op de gezondheid en het milieu en omdat het niet ondersteunt in de behoeften van de slapende mens. Matrassen van natuurlijke materialen ademen, hebben een zelfreinigend vermogen en schimmelen niet. En zijn bovendien vrij van schadelijke stoffen.”

Als pionier zijn Arend en Marjolein Vaders, eigenaren Bedaffair, 26 jaar geleden gestart met het ontwikkelen en produceren van 100% natuurlijke bedden en matrassen. In een werkplaats van 80 m2. In die tijd was er nog geen internet. Het was een echte zoektocht om bijvoorbeeld paardenhaar en hoge kwaliteit matrashoezen te vinden. Soms ervaarden ze het als het zoeken van een naald in een hooiberg. 

Duurzame bedden:

De bedden van Arend en Marjolein zijn duurzaam: in teelt, in productie, in gebruik en zelfs in de afvalfase. We like! Ze ondersteunen biologische landbouw en dierhouderijen doordat ze biologisch gecertificeerde materialen gebruiken. Omdat ze samen met kleine Duitse en Nederlandse ambachtelijke werkplaatsen werken ondersteunen ze ook de lokale economie en bieden ze producten van zeer hoge kwaliteit. 
Ook leuk, ze hebben ook matrasjes voor in de wieg en zelfs slaapzakken!

“De waardering is groot voor ons werk en producten en daar worden wij enorm blij van.”, vertelt Marjolein, “Want dat betekent dat we samen met onze klanten écht de beddenindustrie schoner kunnen maken. Een halt kunnen zetten op de vervuiling van olie en bewust kiezen voor het ondersteunen van het ecosysteem en een gezond slaapklimaat. Het voelt heel sterk als een levenstaak, een duurzame missie.”

Betaalbaar natuurlijk slapen

In eerste instantie denken klanten dat duurzaam en natuurlijk slapen erg kostbaar is. Maar ook jonge gezinnen en millennials kunnen slagen bij Bedaffair. 

De natuurlijke matrassen starten bij € 499 (90×200 cm). Een compleet bed is verkrijgbaar vanaf € 1595. “Wij willen een duurzaam natuurlijk matras of bed betaalbaar houden voor zoveel mogelijk mensen. Zodat mensen gewoon vrij van schadelijke stoffen kunnen slapen. Dat vinden wij de norm. En zeker ook als het betaalbaar is, kunnen we de beddenindustrie verduurzamen. Samen werken we slapend aan een mooie toekomst en een schone aarde.”

Ik weet waar ik mijn volgende bedje ga halen!!

Laat een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies om optimale ervaring te bieden. Mocht je daar een bezwaar tegen hebben klik dan op lees meer. Lees meer.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close