De Vrije Juf

Zelf lieveheersbeestjes kweken? Ja dat kan!

Ik kwam in mijn zoektocht naar biologische producten terecht op de site:
www.biogroei.be

Biogroei is een familiebedrijf in het hartje van Huldenberg België , opgericht in 1994 door Es Mannaerts. Biologische tuinieren was toen nog een uitzondering, kunstmeststoffen en chemische middelen de toekomst. Zij waren overtuigd dat het anders kon en moest. Hun missie is om natuurlijke bestrijdingsproducten beschikbaar te stellen voor alle tuinliefhebbers.

Nu hebben ze wel iets heel leuks bedacht! Een Schoolpakket lieveheersbeestjes kweken. Een ontzettend leuk, biologisch en leerzaam project voor kinderen.

De kweekset bestaat uit een kaart met uitleg over lieveheersbeestjes en een poster waarop je kan aanduiden wanneer de larven van stadia veranderen, verpoppen, volwassen lieveheersbeestjes worden en terug eieren afleggen. Om te kweken heb je natuurlijk larven nodig. De larven (moeten aangevraagd worden via de bijgevoegde voucher en worden nageleverd op het moment dat je wenst). De ontvangen larven hebben genoeg voedsel meegekregen om de volledige cyclus te doorlopen. Als eenmaal de volledige cyclus doorlopen is, kunnen de volwassen lieveheersbeestjes uitgezet worden in de natuur.

Je kunt de Adalia box bestellen voor thuis of voor in de klas.
Je kunt het lesprogramma letterlijk volgen of als inspiratie gebruiken. Ik heb hem al besteld voor mijn eigen klas 3. En als echte vrijeschooljuf heb ik al allerlei lesjes, liedjes, knutsels en versjes gevonden voor dit project. Ook ga ik het koppelen aan de rekenperiode, waardoor we vakoverstijgend bezig kunnen zijn. * gilt innerlijk hysterisch van enthousiasme* .

Hoe werkt het:

1)Bestel dit Schoolpakket lieveheersbeestjes kweken. en je ontvangt: de Adaliabox, zoekkaart, beloningsstickers, het werkboekje en een Voucher voor het bestellen van de lieveheersbeestjeslarven.

2) Je ontvangt het schoolpakket bij je thuis of op uw school, afhankelijk van welk adres je opgeeft.

3) Op het moment dat je aan de slag wilt gaan met de kweek van de lieveheersbeestjes, bestel je de 30 larven van lieveheersbeestjes met de meegeleverde voucher in de Adaliabox.

4) Jouw larven worden de eerst volgende maandag verzonden met de post. Je ontvangt deze op dinsdag of woensdag in de brievenbus. Na ontvangst kan je met de klas aan de slag.

5) Na een 15-tal dagen (door hoge klastemperaturen) zullen de larven verpoppen, hierna duurt het nog 8-tal dagen voordat er een volwassen lieveheersbeestjes uit de poppen tevoorschijn komen. Sluit het project af met het vrijlaten van de lieveheersbeestjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: