De Vrije Juf

Vaccineren?De antroposofische visie

Wolken 2

Ik denk niet dat ik de enige ben die het internet heeft afgezocht naar informatie over vaccinaties. Vandaag wil ik de antroposofische visie hierop met jullie delen. Wellicht is deze informatie bruikbaar bij de keuze die jullie nog willen maken.

De mens leeft op aarde en komt in allerlei situaties terecht. Deze kunnen karmisch van aard zijn. De mens ervaart in een leven situaties waarin onder andere het overwinnen van ziekten karmische tekorten helpt te compenseren.
Zo kan men een verkeerd handelen of denken in een vorig leven compenseren in een volgend leven. Bepaalde ziektes kunnen bij bepaalde levensproblemen helpen je te ontwikkelen.

In de antroposofie zijn er 4 manieren waarop je kunt kijken naar vaccineren en reïncarnatie:

-Vanuit antroposofie is het gezichtspunt dat ziekten ontwikkelingsafwijkingen uit een vorige leven kunnen helpen overwinnen.

-Psychische, negatieve invloeden of houdingen uit een vorig leven kunnen leiden tot lichamelijke gebreken of ziekten in een volgend leven. Je hebt deze ziekte nodig om jezelf als mens te ontwikkelen.

-Ongezonde emoties en morele tekortkomingen vormen soms je astraallichaam in een volgende leven. Ziek zijn kan je astraallichaam positief veranderen.

-Een vorig leven waarin significant tekortgeschoten wordt aan
waarheidslievendheid en waanideeën een belangrijke rol
speelden, levert hindernissen op in de voorbereiding en opbouw van het etherlichaam voor het volgende leven. Ziek zijn kan helpen bij deze opbouw.


In de antroposofie wordt daarom gezegd dat vaccineren niet altijd de juiste optie is, omdat je dan jezelf de kans ontneemt om te werken aan je karmische processen, je astraallichaam en je etherlichaam.  

Ondanks de antroposofische redenen hebben wij wel gekozen voor vaccineren. Ik ben een voorstander van dat iedereen zijn eigen keuzes maakt. Er zijn genoeg voors en tegens, dit is er 1 van. Wij vonden het prettig om alle kanten van het verhaal te bekijken. En ik hoop dat jullie misschien door deze informatie ook een ruimere blik hebben gekregen en kiezen wat bij jullie past.

Meer weten over het astraallichaam en het etherlichaam? Lees mijn blog hierover.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: