Kneuzige acties om Groen te willen zijn

Ik probeer echt mijn best te doen om Groen bezig te zijn.

Ik vind het milieu en onze natuur enorm belangrijk.

Ik erger met kapot aan mensen die zeggen dat het geen probleem is en dat mensen die Groen willen zijn, dat doen om hun eigen ego te spekken. SAY WHAT?!

Ik probeer al om vuil in de prullenbak te gooien, het liefst gescheiden, minder lang te douchen, vaker te wandelen, geen vlees te eten, een dikke trui aan te trekken, en minder plastic te gebruiken…

Nu kan ik dus wel eens doorschieten in mijn acties om groen bezig te zijn.

En ik wil dit lijstje met waarschijnlijk debiele manieren toch delen. Wie weet wil je samen met mij op deze kneuzige manieren de wereld een beetje gezonder maken.

 1. Als ik de hond uitlaat en hij doet een poepje en ik zie in de buurt rommel op straat liggen, dan neem ik niet alleen dat poepje op ( hand in het zakje en met je hand het poepje omhullen), maar dan raap ik meteen terwijl mijn hand om het poepje zit nog even dat vuiltje op. WHOPPA in het zakje erbij.
 2. Als ik in een supermarkt bij de fruitafdeling papieren zakken zie liggen, dan gebruik ik deze ook om de broodjes erin te doen. Bij de broodjesafdeling liggen meestal plastic zakjes of deels plastic zakjes. Bij de kassa kijken ze me dan stom aan, want ze kunnen niet zien welke broodjes ik gekocht heb, omdat het plastic doorkijkraampje * ugh* mist.
 3. Ik gebruik theezakjes altijd 2 x of meer. Ook losse thee wil ik nog wel eens opnieuw inschenken met extra water.
 4. Ga ik een ruimte uit, dan doe ik het licht ook uit daar. Soms tot ergernis van mijn vriend als hij nog in de ruimte zit en ik hem even over het hoofd gezien heb. #ookopdebadkamer #oops.
 5. Supermarkten die met acties komen waarbij plastic speeltjes worden uitgedeeld, krijgen van mij altijd een kort antwoord. ” Nee ik hoef ze niet, slecht voor het milieu.”
 6. Als ik de oven gebruikt heb en het is wat frisser in de winter, dan laat ik deze open staan, zodat de warmte mijn keukentje een beetje bij kan warmen. #neehetisnietijskoudbijmij #deverwarmingstaatop19.5
 7. Oude kleding wordt vaak tot poetslap omgetoverd. Ook houd ik een jaarlijkse kledingswap, waar kleding onder vriendinnen geruild wordt. Zo krijgt het een tweede leven!
 8. Ik heb prominent een rommelmarktdoos in mijn garage staan, waar materiaal 2 keer per jaar verkocht wordt op een rommelmarkt.
 9. Ik gebruik wasbare wattenschijfjes, zoogkompressen, luiers en billendoekjes en ben zelfs aan het overwegen om wasbare keukenrollen te kopen. ( ergens gezien op Etsy)
 10. We hebben ons lid gemaakt van de Partij voor de dieren. Niet alleen hun inzet voor de dieren is goed, maar hun kijk om sociale onderwerpen is in onze ogen zeer sterk.
 11. Nu hebben we Stef ook een rompertje gekocht bij de Partij voor de dieren hahaha.
 12. Mis je nu als vegetariƫr een lekkere wrap of rijst Kofta of pizza Taco? Gebruik gewoon de kruiden die je normaal op het gehakt zou doen, alleen schudt ze op het Vega gehakt. Je merkt geen verschil mmmmmmmm
 13. Oude boeken die uit elkaar vallen, vooral prentenboeken, kun je goed gebruiken als inpakpapier!
 14. Ken jeĀ guerilla gardening?Ā Heb je zaadjes over of kun je ergens gratis bijenzaadjes krijgen, maar heb je geen plek in je tuin. Strooi ze tijdens een wandeling in de berm of langs de weg. Vinden de beestjes fijn!
 15. Ik heb altijd een katoenen tas bij me. Say no to plastic tasjes in de winkels.
 16. Naast een kledingswap is een kerstspullenswap, een boekenswap of een interieur-prullaria swap ook al in mijn vriendinnengroep uitgetest. Succes gegarandeerd!
 17. Krijg ik kinderknutsels Ā of cadeautjes van vrienden of leerlingen, dan ontleed ik deze voor touwtjes, knoopjes, leuk papier etc. om nog eens te gebruiken als ik pakjes inpak.

Zo.. nu ben ik met de billen bloot gegaan! Heb jij nog gekke Groene tips?! Ik hoor ze graag!

Laat een reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies om optimale ervaring te bieden. Mocht je daar een bezwaar tegen hebben klik dan op lees meer. Lees meer.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close